Organ & Nämnder

Företagsgruppen

Välkommen till Företagsgruppen, vi är det organ hos Ingenjörssektionen bygg som arbetar med att stärka samt knyta nya kontakter med näringslivet. Vi anordnar bland annat lunchföreläsningar och vår årliga arbetsmarknadsdag BAD. Är du intresserad av att vara med och bidra med detta arbetet, tveka inte att höra av dig till oss.

Är du från ett företag som har några frågor, eller skulle synas på något sätt inom sektionen, tveka inte att höra av er till oss på isb-fg@ths.kth.se

  • White Facebook Icon

Ansvariga för Företagsgruppen

Emelie Abrahamsson

Ordförande

Jonna Josefsson

Vice Ordförande

Live-föreläsning med Locum

Företagsgruppen anrodnade tillsammans med Locum en live-föreläsning där de berättade om arbetet vid Stockholmsmässan. Uppdraget innebar att upprätta vårdplatser till följd av covid-19. Ni kan nu ta del av den inspelade föreläsningen nedan. 

BAD 2021 söker nya stjärnor till projektgruppen

 

BAD är ingenjörssektionen Byggs egna arbetsmarknadsdag. Den är till för att arbetsgivare och framtidens arbetskraft, alltså ni studenter, ska kunna mötas och knyta kontakter för jobb efter examen, praktikplatser, extrajobb vid sidan av studierna eller bara för att ni studenter ska få en bättre inblick i vad ni i framtiden kan arbeta med. Men, för att denna mässa ska kunna gå av stapeln behöver vi engagerade studenter som är med och formar årets mässa och just nu söker vi 4 nya personer som tillsammans med projektledaren ska komma att utgöra projektgruppen. Exakt datum är ännu ej satt men arbetsmarknadsdagen kommer att genomföras i slutet av januari, efter tentaperioden. 

Arbetet sker i projektform vilket innebär att du kommer ha en specifik roll med tillhörande ansvarsområden. Vi kommer ha regelbundna möten hela projektgruppen där vi diskuterar och bollar idéer sinsemellan. Vissa roller kommer även kräva ett tätare samarbete. Vi kommer förhoppningsvis dra igång lite smått redan innan sommaren men absolut största delen av arbetet kommer att ske under höstterminen.

Utöver en extremt bra erfarenhet att ha på ditt CV och de nya lärdomar som kommer med att vara en del i detta arbete finns det även andra fördelar. Du kommer träffa nya människor som är likna drivna som du och tillsammans kommer vi se till att ha roligt på vägen. Exempelvis kommer vi ha en kickoff bland det första vi gör för att lära känna varandra och därmed ge arbetet bästa möjliga förutsättningar att lyckas.

Ansökan

För att söka skickar du ett mail till: isb-bad@ths.kth.se där du berättar lite om varför du söker och varför just du skulle göra ett bra jobb. CV är valfritt. Märk mailet med ”Ansökan Projektgruppen”. Glöm inte att berätta vilken roll du söker. Det går även bra att söka flera roller, då får du gärna rangordna dem.

SENASTE NYTT

Hör gärna av er om ni har några frågor eller funderingar!

Emelie Abrahamsson, Projektledare BAD

isb-bad@ths.kth.se

073-574 51 87

Skicka in ditt bidrag till James Dyson Award!

 

James Dyson Award är en internationell tävling för ingenjör- & designstudenter som anordnas för att uppmuntra och uppmärksamma unga innovatörer. Briefen för tävlingen är väldigt öppen: Designa något som löser ett problem. I alla 27 deltagande länder utses varje år en nationell vinnare samt två ”runners up”, eller andrapristagare, som alla går vidare till den internationella tävlingen. Nytt för i år är att JDA även kommer att utse ytterligare en vinnare: Den som har jobbat bäst med hållbarhet. Du ansöker genom att skicka in ditt bidrag här: https://www.jamesdysonaward.org/en-se/register/

Vill du bli KTH:s nästa bloggare, instagrammare eller youtuber?

 

Jobbet som digital studentambassadör är ett roligt, kreativt och meriterande jobb som du kan ha vid sidan av dina studier på KTH. Vi söker nu flera nya studenter som vill skapa inlägg på våra digitala kanaler i syfte att inspirera fler till att välja en KTH-utbildning. Du har just nu möjlighet att söka jobb som bloggare, instagrammare och youtuber.

Läs mer och ansök här: https://www.kth.se/student/studentliv/vill-du-inspirera-i-kth-s-digitala-kanaler-under-hela-lasaret-och-fa-fler-att-valja-kth-1.833355

Sök till en spännande praktis hos konsultföretaget Atkins i höst! 

 

Vi söker nu en hållbarhetsintresserad student som under nästa termin vill utveckla sina praktiska kunskaper inom samhällsbyggnad. Praktiken är hos konsultföretaget Atkins som arbetar med design, teknik och projektledning. Atkins vill i höst, tillsammans med en student, utveckla och eventuellt implementera Digital Sustainability Tool/SEE, ett verktyg för att mäta och redovisa hur man arbetar med hållbarhet. 

 

Praktikperiod: Hösten 2020, 20 veckor på heltid (30 hp) från terminsstart.

Arbetsplats: Atkins kontor i på söder i Stockholm. Viss möjlighet till arbete på distans.

Läs mer om uppdraget här: https://sustainergies.se/annons/praktisera-pa-globalt-konsultforetag/

Engagera dig i utställningen Unga forskare!

 

Just nu finns det lediga uppdrag inom arrangörsgruppen för Utställningen Unga Forskare, Forsknings-SM för unga, 2021! Få värdefulla erfarenheter och meriter inom projektledning, finansiering, event eller kommunikation, samtidigt som du breddar ditt personliga kontaktnät och har ett riktigt roligt år! 

Sista ansökningsdag är den 20 maj, man kan skicka in ansökan senare men rekrytering sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Läs mer om arrangörsgruppen och hur du skickar in din ansökan på deras hemsida: https://ungaforskare.se/wp-content/uploads/2020/05/var-med-och-arrangera-utstallningen-unga-forskare-2021.pdf

Om sektionen

Ingenjörssektionen Bygg är en ideell studentsektion under 
Tekniska Högskola....

Läs mer här!

Kontakt

Teknikringen 20 A

114 28 Stockholm, Sweden

isb-styrelsen@ths.kth.se

Länkar

Följ

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • LinkedIn

© 2023 IsBygg / Ingenjörssektionen Bygg KTH