Nyheter

Sektionen, medlemskap och nomineringsinfo


Sektionen för byggteknik och design samt byggproduktion består av en styrelse och flera utskott eller nämnder. Styrelsen är de som sköter det administrativa, tar gemensamma beslut, ser till att sektionen hålls aktiv samt att organ och nämnder följer uppsatta regler och riktlinjer.

Skillnaden mellan organ och nämnder är att organ har en egen organstyrelse och egen ekonomi medan nämnder har en invald nämndordförande.

Syftet med sektionen är att göra läsåren till de bästa åren i medlemmarnas liv! Inte bara genom förbättrad studiemiljö och genom att knyta framtida kontakter med näringslivet utan även med hjälp av sektionspubar, roliga aktiviteter utanför KTH och träningstillfällen.

Fyra gånger om året hålls sektionsmöten (SM) där alla viktiga beslut som påverkar framtiden i sektionen fattas, exempelvis ändringar av stadgar och reglemente, val till olika poster inom sektionen och beslutar om budgeten. Alla sektionsmedlemmar har rätt att delta på dessa möten med rösträtt.


En sektionsmedlem inom IsB är en person som läser antingen byggteknik och design eller byggproduktion och som har giltigt medlemskap inom THS. Som sektionsmedlem får du vara med på sektionens alla olika event, hänga på pubarna och en massa annat kul!

Bli medlem här: https://ths.kth.se/sv/membership/new-student


Vill du istället vara med och utveckla sektionen? Nu är det nämligen dags att nominera till nästa års poster inom sektionen. Blir du under SM p2 (sektionsmötet den 2/12-19) invald till någon av posterna, får du tillsammans med ett team av engagerade förgylla studietiden inom IsB. Dessutom sammansvetsats teamet genom interna event och teambuilding-event som hålls för er!


Att vara med i sektionen innebär att man lägger ned lite tid, men inte mer än vad du känner att du kan avsätta. Och ju fler som intresserar sig mindre tid krävs från dig. Dessutom blir din studietid mycket roligare på vägen!


Läsa mer om de olika posterna och nominera dig själv eller någon som du tycker skulle passa här på hemsidan.


Sista dag att nominera är fredag 22/11


152 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

SMP1

Du har väl inte glömt att det är du som medlem som bestämmer i denna sektion! Missa inte chansen för läsårets första sektions möte! För nya ettan, vi börjar med att varmt välkomna alla er! Det är ni s